فعالیت آنتی اکسیدانی و پروفایل های ترکیب فنلی شش لباس چرم دخترانه فراکسیون (I-VI) به دست آمده از عصاره دانه آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفت.
تجزیه و تحلیل HPLC-MS (ESI) برای تعیین کمی و کیفی ترکیبات فنلی از فراکسیون استفاده شد.
فعالیت آنتی اکسیدانی فراکسیون ها از نظر توانایی آنها در حذف DPPH · و ABTS · + و کاهش Fe3 + مجتمع فریسیانید به فرم آهن مورد مطالعه قرار گرفت و به ترتیب به عنوان EC50، TEAC و مقادیر توان کاهشی بیان شد.
تخمین زده شده است که کیک آفتابگردان، محصول جانبی استخراج روغن، حاوی 2 تا 4 درصد ترکیبات فنلی است. به همین دلیل، کنجاله تهیه شده از بقایای پرس ممکن است به منبع ارزشمندی از آنتی اکسیدان ها برای کاربرد در فناوری غذایی تبدیل شود.
تا به امروز، محصول جانبی آفتابگردان به دلیل محتوای رب انار پروتئین بالا، عمدتاً به عنوان خوراک نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گرفته است.
یکی از ایزومرهای اسید کلروژنیک اسید 5 O کافئوئیلکینیک رسیدن به خاک سفت در دفینه ترکیب فنلی غالب در هسته آفتابگردان است. این ترکیب 43 تا 73 درصد از ترکیبات فنلی استخراج شده از هسته را تشکیل می دهد.
تلاش برای شناسایی سایر ترکیبات فنلی موجود در دانه های آفتابگردان در دهه 1970 انجام شد. با این حال، تکنیک های مورد استفاده در آن زمان اجازه شناسایی آن ترکیبات را نمی داد.
رایج ترین رویکرد مورد استفاده شامل آزادسازی ترکیبات فردی از پیوندهای استری و گلیکوزیدی و سپس تجزیه و تحلیل آنها بود. شناسایی اشکال بومی ترکیبات فنلی موجود در دانههای آفتابگردان در سالهای اخیر بهویژه پس از رواج روشهای LC/MS امکانپذیر شد.
تاکنون، محققان با استفاده از این روش، ترکیبات فنلی تعبیر خواب تخمه آفتابگردان را مستقیماً در عصارههای متانولی آبی، اتانولی آبی یا استونیتریل مورد تجزیه و تحلیل قرار میدادند.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.